Kostyál gumiklinika
nyitóoldal nyitóoldal Fuvarozóknak
fuvarozóknak, flottáknak
kapcsolatelérhetőség Adatvédelmi nyilatkozat
gumiabroncs csere, műszaki vizsga, klíma töltés
kostyál gumiklinika gumiabroncs csere kostyál gumiklinika
Műszaki vizsga
Eredetiségvizsgálat
Márka független szakszerviz
3D futómű állítás
Lengéscsillapító
Fék
Motordiagnosztika(computeres)
Olajcsere
Kipufogó
Klímatöltés
Fényszóró
Gumiabroncs csere, javítás
Acél- és könnyűfém keréktárcsa szerelés, javítás
Gumihotel
Cross Climate
Mi az TPMS keréknyomás visszajelző?
TPMS

Hasznos információk

KIPUFOGÓ

   A kipufogó az új autókon 4-5 évig problémamentes szokott lenni, de nem ritka, hogy óvott, garázsban tartott kocsik kipufogó rendszerei még tovább bírják. Kipufogóhibával a fiatal autók tulajdonosai csak akkor találkoznak, ha mechanikai sérülés éri a kipufogórendszert, járdaszegélyhez, fekvőrendőrhöz odaütik vagy tolatáskor összetolják azt. A kipufogó korral járó hibáit a korrózió okozza, ugyanis a kipufogót csak kívülről festik, belülről a csövek és dobok felülete védtelen, így ha nem jár a motor, állás közben a bent lecsapódó víz oxidálja a csupasz acélt. A folyamatot gyorsítja, hogy idővel a rendszeres hőhatás miatt kiég az acélból a szén, így hajlamosabb lesz a korrózióra. Minél jobb minőségű és vastagabb anyagból készül a rendszer, annál hosszabb az élettartama.

Hogyan ismerhetjük fel a hibát? 
   A kipufogóhiba nem marad észrevétlen, mert hangosan jelez a tulajdonosnak. Kezdetben az autó hangja csupán „sportosabb”, majd a fals hang egyre mélyül a lyuk átmérőjének a növekedésével. A hang mellett a karosszéria alól kilengő kipufogógázok is látványosan mutatják a hibát. A kipufogóhiba nem csak kétes értékű látvány- és a hangélményt nyújt, veszélyessé is válhat, mert a karosszéria alatt kiszabaduló kipufogógáz bejuthat az utastérbe, könnyebb gázmérgezést okozhat, amely fejfájással, hányingerrel jár. A nagyon tönkrement kipufogórendszer a motor teljesítményét és fogyasztását is ronthatja, sőt hibát is okozhat a szelepek beégésével. Továbbá a műszaki vizsgáztatás alkalmával sem fog megfelelni a gépjármű. Ön és környezete érdekében keresse kollégáinkat!   
Kipufogó javítás


gumikereső
   

ÜZENETKÜLDÉS

Amennyiben kérdést szeretne feltenni termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolat- ban, kérjük írja meg, és tapasztalt kollégáink rövidesen válaszolnak Önnek!

spacer
Michelin gumiabroncs ismertető Kleber gumiabroncs ismertető