Kostyál gumiklinika
nyitóoldal nyitóoldal Fuvarozóknak
fuvarozóknak, flottáknak
kapcsolatelérhetőség Adatvédelmi nyilatkozat
gumiabroncs csere, műszaki vizsga, klíma töltés
kostyál gumiklinika gumiabroncs csere kostyál gumiklinika
Műszaki vizsga
Eredetiségvizsgálat
Márka független szakszerviz
3D futómű állítás
Lengéscsillapító
Fék
Motordiagnosztika(computeres)
Olajcsere
Kipufogó
Klímatöltés
Fényszóró
Gumiabroncs csere, javítás
Acél- és könnyűfém keréktárcsa szerelés, javítás
Gumihotel
Cross Climate
Mi az TPMS keréknyomás visszajelző?
TPMS

Hasznos információk
FUTÓMŰ

    A futómű a biztonságos gépjárművezetés fontos részét képezi. Nap mint nap különböző erőbehatások érik, pl. kátyú, járdára felhajtás, maximális súlyterhelés meghaladása stb. Ezeknek az erőbehatásoknak köszönhetően az autó futóműve elállítódhat.

    A rossz futóművel rendelkező gépjármű vezetése veszélyessé válhat, mivel a kormányzás folyamatos korrigálást igényel. A kormányzási nehézségeken kívül, növelheti az autó üzemeltetési költségeit is, pl. fokozott gumiköpeny kopás, magasabb fogyasztás és az alkatrészek idő előtti kopásához is vezet.

    A futóművek javítása nagyon komplex feladat. A helyreállításhoz fontos a hibahely pontos felismerése és az autóvezetővel folytatott elbeszélgetés. Nagyon jelentős az adott futóművel kapcsolatos javítási információk megléte, mivel a futóművek generációról generációra egyre bonyolultabbakká válnak.

    A futómű állítás az igénybevett alkatrészek ellenőrzéséből és a kerekek megfelelő gyári értékre való beállításáról gondoskodik. A mai korszerű autóknál többnyire elől hátul állítható a futómű, ezért ezeknél az autóknál fokozottabban jelentkezik a gumiköpenyek helytelen kopása. A futómű ellenőrzés során megállapítható az alkatrészek állapota (gömbfejek, szilentek, csapágyak), és ezek esetleges cseréje után elvégezhető a futómű állítás. Ezért ajánlott a futóművet fél évente ellenőrizni.

Az alábbi tünetek a futóműállítására adhat okot:
    Egyenes haladáskor kiszámíthatatlan menetviszonyok állhatnak elő, különösen motorfék, gázadás, és fékezés során. A lengéscsillapító meghibásodáshoz hasonló menetjellemzők, pillanatnyi jármű kitörések, oldalra húzások, kopogás-zörgés a kerekek felöl, gumikopások jelentkezhetnek.

   A mi műhelyeinkben kizárólag csak lézeres futóműállító készülékekkel dolgozunk (Corghi 6800 Exact, évente frissítjük adatbázisunkat), ami lehetővé teszi a futómű még pontosabb beállítását, az ezt megelőző mechanikus mérésmódot használó futóműállítóval szemben.

Futómű

Futómű állítás
Hajdúcsárda utcai telephely, futóműállítás

Futómű beállítás
Túrkevei telephely, futóműállítás   Csalogány utcai telephely, futóműállítás


gumikereső
   

ÜZENETKÜLDÉS

Amennyiben kérdést szeretne feltenni termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolat- ban, kérjük írja meg, és tapasztalt kollégáink rövidesen válaszolnak Önnek!

spacer
Michelin gumiabroncs ismertető Kleber gumiabroncs ismertető