Kostyál gumiklinika
nyitóoldal nyitóoldal Fuvarozóknak
fuvarozóknak, flottáknak
kapcsolatelérhetőség Adatvédelmi nyilatkozat
gumiabroncs csere, műszaki vizsga, klíma töltés
kostyál gumiklinika gumiabroncs csere kostyál gumiklinika
Műszaki vizsga
Eredetiségvizsgálat
Márka független szakszerviz
3D futómű állítás
Lengéscsillapító
Fék
Motordiagnosztika(computeres)
Olajcsere
Kipufogó
Klímatöltés
Fényszóró
Gumiabroncs csere, javítás
Acél- és könnyűfém keréktárcsa szerelés, javítás
Gumihotel
Cross Climate
Mi az TPMS keréknyomás visszajelző?
TPMS

Hasznos információk
ZÖLDKÁRTYA (KÖRNYEZETVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLAT)

    Az új 2010 januári rendelettel változott a környezetvédelmi vizsgálatra vonatkozó jogszabály. Az új rendelet szerint, ugyanúgy van környezetvédelmi vizsgálat, csak az a műszaki vizsgával együtt történik. A zöldkártya érvényessége a műszaki vizsga lejártáig érvényes. Úgyanúgy megkapja a gépjármű a környezeti szennyezés besorolását, mint eddig. Négy különböző osztály van: zöld, piros, kék és fekete.
Ez a szín határozza meg hogy melyik osztályba tartozik. A szín megkülönböztetés egy esetleges szmog riadó elrendelésénél megfogják határozni, hogy vagy melyik színű plakettel közlekedhet, vagy melyik színű plakettel hova lehet behajtani. Ez már nyugat európába szabályozva van, és ezt a rendszert vette át a Magyar hatóság is.

     A vizsgálat során a gépjárművek (benzines, diesel) káros anyag kibocsájtását vizsgáljuk és egyéb környezetvédelmi vizsgálatokat végzünk el (olajszivárgás, kipufogó tömítettség). A gépjárművek kipufogógáz szennyező anyagát a Nemzetközi Közlekedési Hatóság a közutakon is alkalomszerűen ellenőrzi. A környezetvédelmi felülvizsgálat elhalasztása rendőri eljárást von maga után, vagy ha a kipufogógáz összetétele nagyobb a megengedettnél, akkor a hatóság kivonhatja a gépjárművet a forgalomból.
ZÖLDKÁRTYA


Zöldkártya készítés Zöldkástya készítés


gumikereső
   

ÜZENETKÜLDÉS

Amennyiben kérdést szeretne feltenni termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolat- ban, kérjük írja meg, és tapasztalt kollégáink rövidesen válaszolnak Önnek!

spacer
Michelin gumiabroncs ismertető Kleber gumiabroncs ismertető