Menu
Kosár

Autóklíma javítás

Az új gépjárművek nagy része klímával vannak ellátva. A klímakészülékek egy speciális gázzal vannak feltöltve, mely kondenzációs (hőcsere) eljárással lehűtik az utasteret. Ez a speciális közeg, nagyon illékony gáz, mely egy- két év alatt jelentős mértékben csökken a rendszerben.
Egy személygépjármű 450 és 900 gramm hűtőközeggel van feltöltve, melyből 100/200 grammot egy- két év alatt elveszít. Ez a rendszer túlterhelését, illetve az alkatrészek (kompresszor) idő előtti elhasználódását okozza. 

A rendszer évente való ellenőrzése jelentős költségektől kíméli meg a tulajdonost. A szükséges hűtőközeg pótlásának igényét jelentős teljesítmény csökkenéssel vesszük észre (nehezebben vagy egyáltalán nem hűti le az utasteret).

Hajdúcsárda utcai, illetve Túrkevei műhelyünkben végzünk mind klímatöltést és klímatisztítást is.

Klímatöltés

A klímatöltésnél, először nitrogén nyomással ellenőrizzük hogy nincs-e szivárgás. Amennyiben a rendszer képes tartani 20 bar-os nyomást, fél órán keresztül, akkor a rendszer gáztömörnek minősül. Ha rendszer nem üres, akkor a meglévő hűtőközeget lefejtjük, és eltávolítjuk belőle a szennyeződést. Ezután megkezdődik a hűtőrendszer vákumolása, majd a hűtőközeg feltöltése. A feltöltés mennyisége mindig a gyári előírásoknak megfelelően zajlik. A klimatöltés során az olajat is pótolni kell a rendszer kenhetősége miatt. 

A légkondíciónáló rendszer ideális élettér a baktériumok, gombák és mikroorgazmusok számára. Ezen baktériumok, gombák akár allergén reakciót is kiválthatnak, melyet akár tüsszögés, köhögés, szemgyulladás is kísérhet. 

Milyen gyakran kell tisztítani a hőcserélőt?
A javasolt időtartalom általában fél év és két év között szokott lenni, viszont ettől el lehet térni. Amennyiben kellemetlen szagokat érzünk, a hőcsere tisztítás javasolt. 

Mikor javasolt a pollenszűrő cseréje? 
A pollenszűrő cseréje a hőcserélő minden egyes tisztítását követően ajánlott kb. 15.000-25.000 km között.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatkezelési tájékoztató.