Menu
Kosár

Computeres motordiagnosztika

Miből áll a computeres motordiagnosztika?

A computeres motordiagnosztika két fő részből áll: oszcilloszkópos vizsgálat, illetve motorvezérlőegység hibatároló kiolvasásából. Az oszcilloszkóppal a motor egyes alkatrészeit (érzékelőit) diagnosztizálhatjuk. A motorvezérlőegység felügyeli a motor és az alkatrészei helyes működését és valamennyi részegység meghibásodását jelzi, illetve tárolja el. Hibatároló kiolvasásnál megállapíthatjuk az eltárolt hibakódot, így könnyen behatárolható a hibás alkatrész, illetve helytelen működés.

Mi a computeres motordiagnosztika előnyei?

Az autódiagnosztikai tesztek megjelenése előtt a problémák felismerése időigényes és költséges volt, különös tekintettel arra, hogy az autótulajdonosok csak meghibásodás vagy más súlyos észlelt probléma után vitték autóikat a szerelőkhöz. A számítógépített autóalkatrészek már jóval azelőtt felismerhetik a problémákat, hogy azok meghibásodást okoznának. A diagnosztikai eszközök ellenőrizhetik az autó számítógépes rendszerét is, a gyártói értesítések és az autó történetéről tárolt információk tekintetében is, így a szakemberek teljes képet kapnak a lehető legjobb javítás elvégzése érdekében.

Mikor kell alkalmazni a computeres motordiagnosztikát? 

Computeres motordiagnosztikát nem csak akkor kell alkalmazni, mikor megjelenik a műszerfalon a hibakód. Ha úgy érezzük autónk nem megszokott hangokat ad ki, vagy nem a megszokott módon viselkedik, egy computeres motordiagnosztikával könnyen beazonosíthatjuk a hibaterületet.
Ne feledjük, hogy a computeres motordiagnosztika nem képes megmondani hogy pontosan mi a probléma vagy mi okozza azt, viszont azáltal hogy képes behatárolni a hibás alkatrészt, ezáltal időt sporolunk meg. 
Ajánlott évente egyszer elvinni az autót diagnosztikára, ami feltárhat olyan kisebb problémákat, amelyek még nem láthatók vagy nem hallhatók (és amelyek még nem váltják ki a hibakód megjelenését a műszarfalon.

Kritikus ellenőrzési pontok:
- Légzsák ellenőrzése
- ABS ellenőrzése
- Menetstabilizáló berendezés ellenőrzése
- Olajcsere intervallum nullázása stb. 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatkezelési tájékoztató.